• Contact Us-

    infobuzzadda@gmail.com


One Word Substitution Questions – Test Series 3


Substitution

English Aptitude Questions – One Word Substitution Questions Answers (MCQ) of English Aptitude are important for BANK PO, Clerk, IBPS, SBI-PO, RBI, MBA, MAT, CAT, IIFT, IGNOU, SSC CGL, CBI, CPO, CLAT, CTET, NDA, CDS, Specialist Officers and other competitive exams.

Substitutes are the words that replace a collection of words or a complete sentence in such a way to achieve the desired result without creating any confusion. Aspirants need to select a single word or phrase which means most suitable for the given idiomatic phrase.

Substitution
Substitution

Questions

1. The plants and vegetation of a certain region.

a). flora
b). fauna
c). forest
d). vegetation

2. The art of beautiful handwriting.

a). painter
b). calligraphy
c). palegraphy
d). draftsman

3. One whose wife is dead.

a). widow
b). celibate
c). widower
d). divorcee

4. A thing kept in the memory of a person.

a). gift
b). elegy
c). momento
d). epitaph

5. One who is an expert in judging art, music, etc.

a). artist
b). expert
c). musician
d). connoisseur

6. A gane in which no one wins.

a). drawn
b). postponed
c). abandoned
d). obsolete

7. Government in which all regions are honored.

a). secular
b). catholic
c). progressive
d). fanatic

8. A word no longer in use.

a). extant
b). nervous
c). obsolete
d). out dated

9. A place good for the sick.

a). resort
b). asylum
c). sanitoriun
d). hospital

10. A place where everything is perfect.

a). utopia
b). cosmos
c). paltoon
d). heaven

Also Read: English Awareness ‘Antonyms’

Answers:

Q.1. a). flora
Q.2. b). calligraphy
Q.3. c). widower
Q.4. c). momento
Q.5. d). connoisseur
Q.6. a). drawn
Q.7. a). secular
Q.8. c). obsolete
Q.9. a). resort
Q.10. a). utopia


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *