• Contact Us-

    infobuzzadda@gmail.com


English Awareness ‘Antonyms’ – Test Series – 1


Antonyms

This Antonyms Verbal Ability Quiz tests your knowledge of the English Language. An Antonym Verbal Ability is a word which is of contrary meaning to another. For example, hot is an antonym of cold. By practicing this Antonyms Verbal Ability Questions, applicants can score good marks in the Verbal Ability Questions. It is the base point for all the competitive exams. So must and should practice the given Antonyms Verbal Ability Quiz.

Reading Comprehension is an important topic from the English section that holds a high weightage in this every competitive exam. Out of which at least 5 Antonyms Verbal Ability questions will appear in the exam. Antonyms based questions are most comfortable and quick to solve. So we insist the individuals improve your vocabulary and solve maximum questions on this topic and grab five marks easily.

This Antonyms topic is very important for the preparation of exams like SSC CPO, RBI Grade B, IBPS PO, etc. Here’s the Antonyms MCQ Quiz for exam preparation, which will help you to practice questions based on this topic. Also, don’t forget to solve Antonyms Quiz as well. To know more updates stay with us and book mark our website.

Antonyms Questions

1. Withdraw

a). Reduce
b). Need
c). Advance
d). Want

2. Secret

a). Friendly
b). Covert
c). Hidden
d). Overt

3. Heartfelt

a). Loving
b). Insincere
c). Unhealthy
d). Humorous

4. Impartial

a). Hostile
b). Biased
c). Dislike
d). Worried

5. Luminous

a). Clear
b). Dim
c). Brittle
d). Clever

6. Awe

a). Borrow
b). Shallow
c). Low
d). Contempt

7. Pit

a). Group
b). Peak
c). Select
d). Marry

8. Rotund

a). Round
b). Unimportant
c). Thin
d). Dull

9. Talent

a). Ungrateful
b). Silent
c). Show
d). Inability

10. Common

a). Strange
b). Uneasy
c). Quick
d). Fast

Also Read: One Word Substitution Questions

Answers:

Q.1. c). Advance
Q.2. d). Overt
Q.3. b). Insincere
Q.4. b). Biased
Q.5. b). Dim
Q.6. d). Contempt
Q.7. b). Peak
Q.8. c). Thin
Q.9. d). Inability
Q.10. a). Strange

Explanation:

Q.1. To withdraw means to remove or retreat; to advance is the opposite of retreat
Q.2. Secret means hidden or covert; Overt means open to view
Q.3. Heartfelt means expressing genuine feeling, or sincere, so Insincere is its opposite
Q.4. impartial means to be without prejudice or bias, therefore Biased is the opposite
Q.5. Luminous means radiating or reflecting light, or glowing; Dim means dark or dull
Q.6. Awe means a sense of deep respect or veneration; Contempt means a lack of respect, or disdain
Q.7. A pit is a hole and a Peak is the top of a hill or mountain
Q.8. Rotund means rounded or plump, therefore Thin is the opposite
Q.9. a talent is a special creative or artistic ability, therefore inability is the opposite
Q.10. common means ordinary or familiar; Strange means unfamiliar


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *