• Contact Us-

    infobuzzadda@gmail.com


English Awareness ‘Antonyms’: Test Series – 2


Antonyms

This Antonyms Verbal Ability Quiz tests your knowledge of the English Language. An Antonym Verbal Ability is a word which is of contrary meaning to another. For example, hot is an antonym of cold. By practicing this Antonyms Verbal Ability Questions, applicants can score good marks in the Verbal Ability Questions. It is the base point for all the competitive exams. So must and should practice the given Antonyms Verbal Ability Quiz.

Antonyms
Antonyms

Reading Comprehension is an important topic from the English section that holds a high weightage in this every competitive exam. Out of which at least 5 Antonyms Verbal Ability questions will appear in the exam. Antonyms based questions are most comfortable and quick to solve. So we insist the individuals improve your vocabulary and solve maximum questions on this topic and grab five marks easily. This Antonyms topic is very important for the preparation of exams like SSC CPO, RBI Grade B, IBPS PO, etc. Here’s the Antonyms MCQ Quiz for exam preparation, which will help you to practice questions based on this topic. Also, don’t forget to solve Antonyms Quiz as well. To know more updates stay with us and book mark our website.

Questions

1. Brazen

a). Bashful
b). Boisterous
c). Noisy
d). Heated

2. Expect

a). Attend
b). Regret
c). Despair
d). Loathe

3. Malodorous

a). Acrid
b). Pungent
c). Fragrant
d). Delicious

4. Expound

a). Besmirch
b. Confuse
c. Confine
d). Condemn

5. Pique

a). Value
b). Gully
c). Smooth
d). Soothe

6. Abate

a). Free
b). Augment
c). Provoke
d). Wane

7. Dearth

a). Lack
b). Poverty
c). Abundance
d). Foreign

8. Peaked

a). Tired
b). Arrogant
c). Pointy
d). Ruddy

9. Abridge

a). Shorten
b). Extend
c). Stress
d). Easy

10. Kindle

a). Smother
b). Detest
c). Enemy
d). Discourage

Also Read: Marketing Awareness Questions

Answers:

Q.1. a). Bashful
Explanation: Brazen means to be defiant or insolent; Bashful means to be shy or timid

Q.2. c). Despair
Explanation: To expect is to wait for or to look forward to; to Despair is to lose all hope

Q.3. c). Fragrant
Explanation: Malodorous means to have a bad smell; Fragrant means smelling sweet or delicate

Q.4. b. Confuse
Explanation: to Expound means to explain; to Confuse, or confound, is the opposite of expound

Q.5. d). Soothe
Explanation: To pique means to excite or irritate; to Soothe means to calm

Q.6. b). Augment
Explanation: To abate means to reduce in degree or intensity; to Augment means to increase

Q.7. c). Abundance
Explanation: Dearth means an inadequate supply or lack of something; Abundance means an ample quantity, or wealth

Q.8. d). Ruddy
Explanation: To be peaked is to appear pale or wan; to be Ruddy is to have a healthy, red complexion

Q.9. b). Extend
Explanation: To abridge means to shorten and to Extend means to lengthen

Q.10. a). Smother
Explanation: To kindle means to start burning or ignite; to Smother means to stifle or suppress


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *