• Contact Us-

    infobuzzadda@gmail.com


General English Questions: Test Series – 1


Verbal Ability General English Questions

Articles

This is the verbal ability questions and answers section on “Articles” with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Solved examples with detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand. This section covers English Grammar Articles Questions that applicants can learn and practice Articles Quiz. In the below portions of this article, the students can find the Articles General English Questions in the form of the multiple choice questions.

An article is a word used to change a noun, which is a person, place, object, or idea. Technically, an article is an adjective, which is any word that replaces a noun. Usually, adjectives modify nouns through description, but articles are used instead to point out or refer to nouns.

Questions & Answers

1. Let us play —– chess

a). no article
b). a
c). an
d). the

2. She wants to become —– engineer

a). a
b). an
c). the
d). no Article

3. He hopes to join —– university soon

a). a
b). an
c). the
d). no article

4. —– Oranges are grown in Nagpur

a). a
c). an
d). the
e). no article

5. This is —– car I bought yesterday

a). no article
b). a
c). an
d). the

6. I want to eat —– apple

a). no article
b). a
c). an
d). the

7. —– lion is a ferocious animal

a). a
b). an
c). the
d). no article

8. The thief was sent to —– prison

a). a
b). an
c). no article
d). the

9. ——— elephant is a vegetarian

a). a
b). an
c). the
d). no article

10. Ram was —– best student in the class

a). a
b). an
c). the
d). no article

Also Read: One Word Substitution Questions

Answers:

Q.1. a) no article
Q.2. b) an
Q.3. a) a
Q.4. d) no article
Q.5. d) the
Q.6. c) an
Q.7. c) the
Q.8. d) the
Q.9. c) the
Q.10. c) the


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *