• Contact Us-

    infobuzzadda@gmail.com


General English Questions: Test Series – 3


Verbal Ability General English Questions

Articles

This is the verbal ability questions and answers section on “Articles” with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Solved examples with detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand. This section covers English Grammar Articles Questions that applicants can learn and practice Articles Quiz. In the below portions of this article, the students can find the Articles General English Questions in the form of the multiple choice questions.

An article is a word used to change a noun, which is a person, place, object, or idea. Technically, an article is an adjective, which is any word that replaces a noun. Usually, adjectives modify nouns through description, but articles are used instead to point out or refer to nouns.

Questions:

1. New York is —– large city

a). a
b). an
c). the
d). no article

2. Taj mahal is built of —– marble

a). a
b). an
c). the
d). no article

3. ——– Pandiyan Express is very popular

a). a
b). an
c). no article
d). the

4. Let us go to a restaurant and have ——– coffee

a). a
b). an
c). the
d). no article

5. It is ——– absurd story

a). an
b). a
c). the
d). no article

6. ——– Pandiyan Express is very popular

a). a
b). an
c). no article
d). the

7. I have left my book in ……..… drawer.

a). a
b). an
c). the
d). no article

8. India will become ——— super power shortly

a). a
b). an
c). the
d). some

9. Ram was ———- best student in the class

a). a
b). an
c). the
d). no article

10. Please give me ——— useful gift

a). an
b). a
c). no article
d). the

Also Read: Profit and Loss Questions for Competitive Exams

Answers:

Q.1. a). a
Q.2. d). no article
Q.3. d). the
Q.4. a). a
Q.5. b). a
Q.6. d). the
Q.7. c). the
Q.8. a). a
Q.9. c). the
Q.10. b). a


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *